Єгипетська влада заарештувала сімох людей за нібито пропаганду гомосексуалізму і підняття веселкового прапору на інді-рок-концерті минулого тижня.

Хоча і не існує закону, який би це забороняв, інформує ТСН із посиланням на Associated Press.

Прапор був рідкісним знаком підтримки ЛГБТ у консервативному Єгипті. У п'ятницю, 22 вересня, в Каїрі відбулася прем'єра популярної ліванського інді-рок-гурту Mashrou 'Leila – гурту, вокаліст якого є відкритим геєм.

Співробітники служби безпеки повідомили, що сімох осіб заарештували 25 вересня і звинуватили у «підбурюванні до аморальності». Причиною цього стало те, що ці люди «підняли прапор гомосексуалістів». Офіційні особи висловилися за умови анонімності, оскільки їм не було дозволено спілкуватися з журналістами.

Гомосексуалізм є великим табу в Єгипті серед більшості мусульман і християнської меншини, але прямо не заборонений законом. Проте на практиці держава регулярно намагається переслідувати осіб за альтернативними обвинуваченнями, у тому числі «аморальність» і «розпусту», які зазвичай призначені для проституції. Прокурори також іноді звинувачують представників ЛГБТ-спільноти у «богохульстві», що також вважається злочином у країні з суворими обмеженнями свободи слова.

Відео підняття прапору поширили у соцмережі. Коментарі до нього дуже різні: хтось підтримав такий вчинок, а хтось різко засудив. 


«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ