Про це повідомляє Польське радіо

Прем’єр Польщі Матеуш Моравєцький закликав представити об’єктивні критерії та виступив проти обмеження прав членів ЄС на замовлення.

Дипломати кількох країн Європейського Союзу підтвердили, що дискусія була спокійною і стосувалася суті питання. Про пов’язання верховенства права з виплатами з бюджету ЄС говорив, зокрема, президент Франції Емманюель Макрон, який повторив позицію Парижа щодо цього питання.

За інформацією Польського радіо, у ході дискусії прем’єр Матеуш Моравєцький заявив, що оцінить ідею пов’язання верховенства права з виплатами з бюджету ЄС, коли з’являться конкретні пропозиції. Прем’єр підкреслив натомість, що Польща згоджується із необхідністю ліпшого контролю за виплатами з огляду на їхню ефективність і прозорість.

Також він сказав, що згоджується, аби ці виплати залежали від економічних показників. Однак, попередив, що не може згодитися на обмеження прав країн-членів ЄС на політичне замовлення, спираючись на нечіткі критерії.

Ще у п’ятницю, на полях саміту, у зв’язку з цим питанням очікується зустріч прем’єра Матеуша Моравєцького з головою Єврокомісії Жаном-Клодом Юнкером.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ