Про це під час спільного брифінгу у Києві з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом заявила верховний представник Євросоюзу із питань закордонних справ Федеріка Могеріні, повідомляє Еспресо.TV.

Вона зауважила, що головним повідомленням, яке вона привезла з Євросоюзу до України, є продовження підтримки її суверенітету та територіальної цілісності. Європейські країни також задоволені процесом реформування всередині держави. 

«Ми бачили значний прогрес у дуже важливих сферах реформ. Велика кількість реформ, таких як децентралізація, зміни у сферах охорони здоров'я та пенсійного забезпечення, напряму впливають на життя громадян України», – наголосила Могеріні. 

Як писав «Вголос», раніше віце-президентка Європейської комісії заявила, що в Євросоюзу «немає втоми від України», а навпаки, політична та дипломатична активність сторін інтенсивніша ніж будь-коли. Вона також наголосила, що Україні необхідно подвоїти роботу у сфері боротьби з корупцією.

Нагадаємо, сьогодні, 12 березня, відбудеться зустріч Президента України Петра Порошенка з Віце-Президентом Європейської Комісії – Високим Представником ЄС із закордонних справ та безпекової політики Федерікою Могеріні у рамках її візиту до України.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ