Про це під час прес-конференції повідомила юрисконсульт МБО «Екологія-Право-Людина» Наталія Городецька, передає кореспондент «Вголосу».

«Ми звернулися до Європейського екологічного бюро – це експерти, які долучаються до розробки європейського законодавства, директив. У них є своя позиція щодо будівництва сміттєвого комплексу у Львові. Ці експерти не підтримують такі комплекси, який планують побудувати у нас. Європейські фахівці наголошують, що механіко-біологічна переробка визнана неефективною у світі. Європейські екологи дивуються, чому ЄБРР дає на це гроші», – наголосила юрисконсульт МБО «Екологія-Право-Людина» .

Європейські екологи також наголосили, що у ЄС уже не виробляють із непотребу RDF-палива, що планують робити у Львові, оскільки від цього процесу багато відходів та такого пального не купляють цементні заводи. Юрист Наталія Городецька додала, що сміттєвий завод має мати свій полігон, а цю проблему й досі не вирішено.

На що чиновник Садового, директор ЛКП «Зелене місто» Вадим Ноздря заявив, що у Європі все пішло вперед, а тому рекомендації європейських екологів неактуальні для українських реалій.

«В Україні є дорожня карта про стратегію поводження із ТПВ. У стратегії немає інформації про сортування. Розвинені країни ЄС нас випереджають на десятки років», – сказав Ноздря.

 

«Вголос»

 

 

 

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ