Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Заступник міністра інформполітики Дмитро Золотухін розповів про географію діяльності цих терористичних угруповань, які за вказівкою Кремля діють у Криму, на Донбасі, в Сирії, а раніше – у Боснії та Герцеговині.

СБУ задокументована причетність бойовиків ПВК «Вагнера» до збиття в червні 2014 року українського літака ІЛ-76 із 49 військовими на борту та низки інших злочинів в Україні.

«Цей проект російських спецслужб дозволяє кремлівським політикам впевнено казати на публіку та міжнародній спільноті фрази «их там нет» или «мы их туда не посылали», – наголосив глава СБУ Василь Грицак.

Зазначається, що в Україні керівнику «Вагнера» Дмитру Уткіну виписано підозру в скоєнні злочину.

«Українська делегація передала представникам Європарламенту дані про відомих російських бойовиків, щоб разом з Європою покарати тих, хто порушує міжнародне право», – йдеться в повідомленні СБУ.

Захід «Російські приватні військові компанії, що воюють в Україні та Сирії» був організований депутатом Європарламенту від Польщі Анною Фотигою за підтримки фракції Європейських консерваторів і реформістів ЄП. «За останні тижні світ значно більше дізнався про залучення російських приватних військових компаній до бойових дій в Україні та Сирії», – зазначила депутатка.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ