Про це повідомляє Польське радіо

Польський рік відкрив віце-прем’єр, міністр культури і національної спадщини Пйотр Ґлінський, котрий наголосив, що Європейський рік національної спадщини – це дуже важлива для Польщі ініціатива:

«Без національної спадщини немає інтегрованої спільноти, а є пробеми з ідентичністю. Спадщина – це теж те, що ми творимо тепер, і що залишиться у спадок для наступних поколінь. Дуже потрібною є праця, освітня праця з молодим поколінням, щоб молодь знала, навіщо нам ця спадщина. На моє переконання, відповідь на це запитання є важливою з точки зору змісту життя молоді».

Координатором подій, пов’язаних з Європейським роком національної спадщини є Міжнародний центр культури в Кракові. Його директорка Аґата Вонсовська-Павлік сказала, що мета усіх заходів – збільшення зацікавлення власною культурою:

«Ми працюємо над низкою освітніх програм. Це, наприклад, книжка для дітей про польську національну спадщину. Гасло цього року – «минуле зустрічається з майбутнім», тому ми використовуємо минуле для цілей сьогодення та майбутнього. Не забуваймо, що участь у культурному житті значно поліпшує якість нашого життя».

Мета Європейського року національної спадщини – збільшення свідомості європейців про культурну спадщину та спільні цінності.

ІА "Вголос": НОВИНИ