Про це сповістив у Facebook волонтер Валентин Бурий.

Чоловік зазначає, що на двох чоловіків, що були з іграшками біля храму Петра і Февронії в районі Малого ринку, напали бійці організації «Радомир», яких у місті часто називають «православними тітушками». Перед цим охоронець церкви по телефону викликав їх.

Разом з тим, Бурий додав фото одного з постраждалих - на голові чоловіка видно подряпину. Волонтер каже, що постраждалий напише заяву до поліції.

 

Про схожий випадок біля тієї ж церкви повідомила також Олена Ялова.

«Ви навіть не уявляєте, як московські попи нас бояться! Наша лялька не просиділа і кількох секунд. Охоронець не просто мчав, зносячи прихожан, щоб не дати покласти ляльку, він витягнув газовий балончик (на секундочку!), виштовхуючи нас з території», - зазначає дівчина і додає фото.

 

Як уже повідомлялося, священик Московського патріархату під час церемонії поховання відмовився відспівувати дитину через те, що хлопчик був хрещений в Київському патріархаті. Батьки намагалися знайти допомогу у найближчому храмі Іонна Кронштадтського, але там перед ними просто зачинили двері. Обурені діями священиків Московського патріархату запоріжці вчора, 5 січня, несли під церкви цієї конфесії дитячі іграшки.

Нагадаємо, 31 грудня у Запоріжжі стався жахливий випадок: самогубець викинувся з вікна та впав на малюка, що вийшов із батьком із під'їзду. Малюка намагалися врятувати медики, але травми були не сумісні з життям. Хлопчик помер, його поховали у вівторок, 2 січня.

ІА "Вголос": НОВИНИ