Про це повідомляє Державна служба з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів.

«30 осіб, у тому числі 28 дітей, постраждали від отруєння в закладі, що належить акціонерному товариству «Мотор Січ» в оздоровчому комплексі «Маяк», — йдеться у повідомленні.

Підкреслюється, що стан хворих, які зверталися за медичною допомогою, визначають як легкого та середнього ступеня тяжкості. Випадки захворювання дітей зареєстровані в 13 загонах з 19 (від 1 до 4 хворих дітей в кожному).

Згідно з повідомленням, при обстеженні оздоровчого комплексу представники Держспоживслужби зафіксували низку порушень вимог санітарного законодавства.

Зокрема, у закладі відсутнє проточне гаряче водопостачання для миття рук, не створені умови для миття внутрішньоцехового обладнання та ємності для третіх страв, перспективне двотижневе меню не дотримується.

Крім того, в комплексі нерегулярно ведеться журнал бракеражу сирої продукції, порушується технологія приготування страв і обробки овочів, не дотримуються вимоги підготовки сировини.

«Після надходження скарг на погане самопочуття був організований медогляд всіх дітей і персоналу. Точний діагноз і джерело отруєння встановлюються», — наголошується у повідомленні.

На території дитячого оздоровчого закладу також організований відпочинок 85 дорослих — страви для них також готуються у харчоблоці табору.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ