Зрадника викрили військові контррозвідники Об’єднаних сил, йдеться в повідомленні прес-служби штабу ООС.

За даними контррозвідки, 24 річний «контрактник» – уродженець Житомирщини «зливав» бойовикам інформацію про дії та позиції ЗС України в районі проведення операції Об’єднаних сил, а також викрав та реалізував через Інтернет військове та надане волонтерами майно і спорядження на загальну суму понад 50 тисяч гривень.

Також військові контррозвідники встановили, що затриманий мав наміри перейти на бік НЗФ "ДНР" та вже отримав інструкції до їх реалізації.

За матеріалами військової контррозвідки 23 липня 2018 року слідчі Волноваського відділу поліції ГУ НП в Донецькій області відкрили кримінальне провадження за ознаками злочину передбаченого ч.3 ст.410 Кримінального кодексу – «Викрадення військовослужбовцем зброї, бойових припасів, військової та спеціальної техніки чи іншого військового майна, а також заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем».

«Враховуючи передачу інформації військового характеру та наміри перейти на бік ворога, дії військовослужбовця можуть кваліфікуватися і за іншими статтями Кримінального кодексу України», – наголошують військові.

Досудове слідство триває. Наразі вирішується питання щодо обрання затриманому запобіжного заходу.

ІА "Вголос": НОВИНИ