У жіночому спринті на 7,5 кілометрів Україну представляли 4 біатлоністки. Анастасія Меркушина стартувала під 7-м номером, Валентина Семеренко – 26-ю, Віта Семеренко – 33-ю, а Ірина Варвинець – 42-ю.

На першій стрільбі Меркушина припустилась двох промахів. Нещасливим для 23-річної української біатлоністки також видався останній постріл на другій стрільбі. Також двох промахів на першій стрільбі припустилась Валентина Семеренко.

На відміну від сестри Віта Семеренко стрільбу лежачи провела без жодного промаху і була в когорті тих небагатьох спортсменок, хто зумів відпрацювати першу стрільбу на нуль. На другій стрільбі вона припустилась одного промаху.

У підсумку серед українок найкращою стала Віта Семеренко (14 місце), яка допустила лише один промах на вогневих рубежах, програвши лідеру 54 секунди. Інші українки провалили гонку, фінішувавши за межами топ-40.

Перемогу у першій біатлонній гонці на XXIII Зимових Олімпійських Іграх завоювала німкеня Лаура Дальмаєр, випередивши норвежку Марте Олсбю на понад 24 секунди. Бронзовою призеркою жіночого спринту на Олімпіаді-2018 стала біатлоністка з Чехії Вероніка Віткова.

Нагадаємо, на минулих Іграх 2014 року в Сочі спринт виграла олімпійська чемпіонка Ванкувера-2010 Анастасія Кузьміна зі Словаччини, срібним та бронзовим призерами стали росіянка Ольга Вілухіна і Віта Семеренко. Наприкінці листопада 2017 року Міжнародний олімпійський комітет (МОК) довічно дискваліфікував Вілухіну, визнавши її винною у порушенні антидопінгових правил і позбавив срібної медалі.  

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ