Про це повідомляє РІА «Новости».

«Розтин показав, що серце тварини було дуже слабким і фактично не витримало навантаження. Всі інші органи були в ідеальному стані», – розповіла прес-секретар зоопарку Катерина Михайлова.

Акула постраждала від настирливої ​​уваги відвідувачів зоопарку. Через те, що люди протягом тривалого часу наполегливо стукали по склу, намагаючись привернути її увагу, акула металася по акваріуму, билася об стінки і пошкодила собі ніс й очі.

Рани, які не загоювалися через суцільний потік відвідувачів, не давали хижачці спокою.

Іхтіологи на час закрили постраждалу акулу від огляду, у воду акваріума почали додавати антисептичні та заспокійливі препарати. За словами фахівців, це продовжило тварині життя.

Після карантину акула трохи заспокоїлася, добре їла і плавала. Однак ніхто з учених не давав прогнозів щодо її подальшого самопочуття.

«Цей вид акул дуже недовго живе в неволі. Наша завдяки гарному догляду прожила в зоопарку два роки. На думку іхтіологів, це доволі великий термін», – сказала Михайлова.

За її словами, більше в цьому зоопарку такий вид акул не триматимуть.

Радше за все, з часом тут з'являться котячі акули, яких вважають спокійнішими, стресостійкими і які краще пристосовуються для утримання в невеликих акваріумах.

Калінінградський зоопарк – один з найстаріших у Росії. Він розташовується на території колишнього Кенігсберзького зоосаду, який заснував німецький підприємець Герман Клаасс. До моменту відкриття 1896 року в його колекції було 900 екземплярів тварин 260 видів. Після Другої світової війни зоопарк відкрили для відвідувачів тільки 1947 року. До кінця 2014-го в колекції зоопарку налічували майже дві тисячі особин 298 видів тварин, з них 149 внесено до міжнародної Червоної книги.

ІА "Вголос": НОВИНИ