Передає офіційний сайт Міністерства оборони України

— Каталогом продуктів харчування затвердженим Міністром оборони України у квітні 2017 року визначено 355 найменувань. Наприклад, овочі — 67, крупи — 28, спеції та соуси — 27, м’ясо та м’ясні вироби — 65, мед, джем, шоколад — 20, напої — 32, фрукти, ягоди, горіхи — 30 тощо. Цим Каталогом ми також наближаємося до стандартів, які прийнято в арміях країн-членів НАТО, — розповів офіцер.

Полковник Микола Куклюк повідомив, що середня кількість осіб, які щоденно харчуються за новою системою, в залежності від умов бойової підготовки, становить 6 — 8 тисяч осіб. Причому, Порядком організації харчування особового складу ЗС України із застосуванням Каталогу продуктів харчування визначена кількість Ккал на 1 військовослужбовця на добу в межах 3500 — 6000 Ккал і більше.

Офіцер розповів, що в умовах бойових дій та за різних погодних умов, одним з пріоритетних напрямків продовольчого забезпечення є створення належних умов зберігання харчових продуктів в польових умовах. З цією метою Тилом Збройних Сил України протягом 2016-2017 років організовано децентралізовану закупівлю військового майна номенклатури продовольчої служби та видано у війська близько 9 млн комплектів одноразового посуду — для забезпечення потреб військових частин в АТО, та у місцях відновлення боєздатності у польових умовах, понад 600 газових примусів тощо.

.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ