ЛЬВІВ, 31 ЛИПНЯ, PRESSTIME.COM.UA. — У зв’язку зі зростанням тарифів у Львові буде впроваджено допомогу соціально незахищеним групам населення

Про це сьогодні на прес-конференції повідомив перший заступник міського голови Львова Олег Синютка.

Зростання тарифів не стосуватиметься тих хто має субсидії. А також влада старатиметься компенсувати зростання тарифів різним групам населення.

«Жодна людина, котра сьогодні має субсидії не платитиме ні на копійку більше. Всі, хто отримує субсидії і в подальшому платитимуть 15% від доходу. Крім того, ми прогнозуємо, що кількість тих, хто отримує субсидії зі сторони держави зросте» — повідомив Олег Синютка.

Водночас він зазначив , що у зв’язку з ростом тарифів влада впровадить муніципальну адресну допомогу для незахищених людей.

«Ми плануємо ввести муніципальні субсидії для незахищених людей для того, щоб компенсувати вартість зростання тарифів. Тобто компенсації не йтимуть шляхом перерахунку коштів на теплопостачальні підприємства, а адресною муніципальною допомогою для конкретної людини. Адресна допомога визначатиметься в залежності від соціального статусу людей, зокрема для інвалідів, сиріт, напівсиріт та багатодітних сімей» — додав перший заступник міського голови.

Проект положення, у якому передбачені категорії осіб, котрі зможуть отримувати дану допомогу вже готовий і люди, за словами Синютки, зможуть дістати її вже в жовтні.

«Людям виплачуватиметься та вартість, яка з’явиться у зв’язку з подорожчанням. Для цього міський бюджет володіє достатнім ресурсом. Станом на 1 серпня ми матимемо додаткове перевиконання міського бюджету не менше 25 млн. грн.. Позитивна динаміка доходів до міського бюджету збережеться. Тому ці кошти справедливо спрямувати не на дотацію теплопостачальним підприємствам, тобто всім – багатому і бідному, а адресно, в руки, грошовою виплатою тій людині, котра цього потребує. Сьогодні близько 30% львів’ян може отримувати таку допомогу» — зауважив Олег Синютка.

Своєю чергою Синютка додав, що влада допускає можливість того, що ці кошти мешканці не спрямовуватимуть на оплату за тепло, але особа, котра не оплатить послуги теплопостачання не зможе в майбутньому отримувати допомогу.

ІА "Вголос": НОВИНИ