Про це написав у Facebook журналіст Володимир Шередега.

За словами Шередеги, правоохоронці провели цілу спецоперацію і склали протокол про «дрібне хуліганство» – за спалення «прапора» «Новоросії».

 

Також журналіст опублікував частину пояснень, які затриманий вболівальник надав поліцейським:

«14.04.2018 я прийшов на стадіон «Металіст» для перегляду матчу «Шахтар – Динамо». Під час другого тайму на 24-й хвилині я малопомітним рухом почав палити прапор «Новоросії». Після цього ми цей прапор викинули. 21.04.2018 я прийшов на стадіон для перегляду матчу, в перерві співробітники поліції запросили мене для надання пояснень за фактом, який стався на матчі «Шахтар-Динамо».

«Спалили, щоб показати, що донеччани – то не сєпари, що донеччани ненавидять окупантів на більш серйозному-особистому рівні, ніж, наприклад, вінничани, та, наприклад, черкащани», – коментує інцидент інший вболівальник команди Віталій Овчаренко. – Луганчани та кримчани нас зрозуміють. Спалили, надіслати повідомлення туди - окупантам: «ми продовжуємо вас ненавидіти». Спалили, щоб просто похейтити окупантів на росіян».

 

Овчаренко також зазначає, що спалення російських окупаційних прапорів на масових заходах, де присутні десятки тисяч громадян і про які читають сотні тисяч людей по всьому світу, впливають на ситуацію на Донбасі більше, ніж робота деяких міністерств:

«Сотні газет, сайтів написали про це, репостів, шейрів незлічити – весь світ вкотре побачить, що донеччани проти російської окупації… І на останок: у футбольних колах є гасло, яке я застосую щодо спалення окупаційних тряпок нашими хлопцями та ймовірних санкцій за це: «Палили, палимо і будемо палити!».

 


«Вголос»
 

ІА "Вголос": НОВИНИ