Колишній президент нашої держави Віктор Янукович втік з України після телефонного дзвінка пранкера Михайла Шекета.

Про це інформує Obozrevatel з посиланням на джерело.

Згідно з даними, «праворадикальні снайпери погрожували Януковичу убивством».

«Після розстрілів на Майдані Віктор Янукович зі своїм оточенням планували прилетіти до Харкова і виступити перед українцями. Це могло бути початком створення »Харківської народної республіки«, грунт для цього вже готувалася. Розуміючи це, пранкер подзвонив черговому з харківського УВД, представився генералом Миколою Маломужем і передав інформацію про те, що близько 150 снайперів з радикального крила націоналістів їдуть »зустрічати« Януковича.

І нібито є 100% дані про ліквідацію президента відразу з декількох точок під час його виступу в Харкові. Інформація продублювати начальнику області, а також Геннадію Кернесу і Михайлу Добкіну» - розповіло джерело.

Згодом він набрав Леоніда Кравчука і заявив про плани розстріляти Януковича. Кравчук набрав Андрія Клюєва (на той момент главу Адміністрації президента) і розповів йому про підготовку замаху на президента. За словами оповідача, це було вагомим аргументом для того, щоб оточення Януковича терміново евакуювалося.

Далі ЗМІ зв'язалися з Кравчуком, він факт дзвінка підтвердив.

«Мені подзвонила людина, представився головою якогось комітету, почав згадувати »план Чаушеску«. Я деталі не дуже пам'ятаю. Мовляв, готується серйозна акція проти Януковича. На той момент я не був посадовою особою, тому пообіцяв набрати Януковича і розповісти про це. До нього додзвонитися не зміг, тому набрав Андрія Клюєва. Розповів все, що мені відомо з цього дзвінка. Все, на цьому моя роль закінчилася», - розповів Кравчук.

Як писав «Вголос», Швейцарія заморозила гроші Януковича та його оточення.

ІА "Вголос": НОВИНИ