Як повідомляє Укрінформ, організованою ходою з центру Києва люди рушили до посольства Франції з плакатами із зображенням Сенцова та гаслами «Free Sentsov», «Save Oleg Sentsov» і «Звільніть українських політв'язнів!».

До акції також долучилися представники «Автомайдану», які влаштували автопробіг до дипломатичних установ.

На вул.Рейтерській, де розташовано посольство Франції, на час проведення автопробігу та ходи було обмежено рух транспорту. 

До посольства активісти передали звернення до президента Франції з проханням особисто звернутися до президента РФ Володимира Путіна щодо помилування Сенцова. 

Після цього активісти попрямували до посольства Німеччини, де передали аналогічне звернення до канцлера ФРН Ангели Меркель.

Біля обох дипломатичних установ акція відбулася мирно. Після цього активісти повернулися на Майдан Незалежності. 

Як повідомляв «Вголос», сьогодні у Києві відбулася акція на підтримку Олега Сенцова та інших українських заручників Кремля.

Раніше повідомлялося, у світі стартувала глобальна акція на підтримку українського політв'язня Кремля Сенцова: #SaveOlegSentsov.

Як відомо, 14 травня незаконно засуджений в РФ Олег Сенцов почав безстрокове голодування, вимогою якого є звільнення українських політв'язнів. 

Політв'язень Олег Сенцов сказав, що голодуватиме навіть до фатального кінця.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ