[media=154166,154167,154168] 

Про це повідомляє кореспондент «Вголосу».

Зокрема, перед пікетувальниками виступив депутат ЛОР від ВО  «Свобода» Руслан Кошулинський. Він привітав націоналістів з перемогою та тим, що Львівська обласна рада таки прийняла заяву про соціально-політичну ситуацію в Україні та про амністію воїнам АТО.

«Влада позавчора ховалась за регламентом, але саме ви маєте право формувати регламент. Для них питання про зарплату голові облради в близько тисячу доларів було важливішим, ніж звернення щодо амністії учасникам російсько-української війни. Про зарплату, яку нараховують з наших податків. Якщо люди виходять на вулицю - у цьому вина влади, а не людей. Влада повинна слухати тих, хто до неї приходить», - сказав Руслан Кошулинський. 

Керівник «Правого сектору» Львівщини Тарас Хаммер у своєму виступі перед пікетувальники зазначив, що це не припустимо, що ЛОР визнала винуватцями блокування роботи сесії 30 травня саме націоналістів, а не керівництво обласної ради, яке проігнорувало вимоги протестувальників. Очільник «Національного корпусу» у Львівській області  Святослав Сірий зазначив, що у Львові націоналісти досягли своєї мети та готуються до подібних акцій з вимогою прийняти аналогічні заяви і у інших регіонах України.

Як уже писав «Вголос», представники націоналістичних сил під час сесії Львівської обласної ради вимагали від львівських депутатів прийняти звернення до Президента, Кабміну та Верховної Ради з вимогою визнати Маніфест українських націоналістів та підписати закон про амністію воїнів АТО.

Очільник Львівської обласної «Свободи» Руслан Кошулинський вважає тези Національного маніфесту базою та основою, щоби країна вийшла з тієї кризи, у яку олігархи її пхають.

Зокрема:

- «Визначити пріоритетом державної політики реалізацію національних інтересів України.

- Визнати Російську Федерацію державою-агресором на всіх рівнях світової дипломатії. Розірвати дипломатичні відносини, блокувати окуповані території, припинити діяльність російського бізнесу в Україні, застосувати санкції до російського капіталу, товарів та послуг.

- Законодавчо визнати «ОРДЛО»

окупованими територіями та розробити реальний план звільнення Криму і Донбасу від окупантів. Негайно приступити до реалізації його розвідувально-диверсійної, економічної та інформаційної складових.

- Повернути право на відновлення ядерного потенціалу як фундаментальної засади національної безпеки у зв'язку з порушенням Будапештського меморандуму.

- Створити високотехнологічну професійну контрактну армію, а також резервну армію, укомплектовану за територіальним принципом.

- Законодавчо закріпити право на збройний захист та вільне володіння зброєю.

- Очистити від ворожої пропаганди український інформаційний простір. Культивувати традиційні цінності, зміцнювати національну свідомість і гідність. Забезпечити українській мові статус єдиної державної.

- Провести реальну люстрацію як докорінне очищення влади, посилити кримінальну відповідальність за вчинення корупційних дій.

- Запровадити дієву процедуру імпічменту Президента та ухвалити закон про відкликання депутатів усіх рівнів, суддів та посадовців.

- Запровадити виборність суддів та певних категорій місцевих посадовців.

- Ліквідувати олігархічний лад: повернути в державну власність надра, стратегічні об'єкти та підприємства, незаконно приватизовані після 1991 р., ліквідувати приватні монополії, припинити виведення капіталів в офшори.

- Забезпечити трудові права українців і створити умови для дієвого профспілкового руху.

- Ухвалити соціально справедливий Податковий кодекс, що сприятиме розвитку дрібного й середнього підприємництва.

- Забезпечити розвиток національної атомної та альтернативної енергетики як запоруки енергетичної незалежності держави.

- Упорядкувати міграційну політику, що включає ефективну боротьбу з нелегальною міграцією та створення умов для повернення українців на Батьківщину.

- Відновити позитивну динаміку в національній демографії: укріплювати інститут традиційної сім'ї, посилити національно-патріотичне виховання, робити ставку на молоде покоління.

- Сприяти створенню єдиної помісної церкви з центром у Києві», ‒ йдеться в документі.

Нагадаємо, глава ЛОР Олександр Ганущин, який першим 30 травня втік від громадськості, звинуватив у всьому націоналістів.

Як уже писав «Вголос», сьогоднішня сесія Львівської обласної ради розпочалася не зі звернення націоналістів, а із розгляду соціально-економічних програм.

Сьогодні, 1 червня, приміщення Львівської обласної ради, де відбувається сесія, охороняє кілька десятків правоохоронців, журналістів пропускають лише по акредитації. Згодом депутати таки прийняли заяву націоналістів.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ