Про це повідомляє УНН.

Як розповів один з учасників протесту, місцевий Держгеокадастр перетворився в епіцентр фальсифікацій і поборів з людей, але нікому до цього немає діла.

«Загальна мета акції одна і єдина - звільнення голови Держгеокадастру Черкаської області, пані Залоги. Від її непрофесійних дій страждають не тільки учасники АТО, яким не виділяється належна їм земля, а також і фермери, які стали заручниками її політики. Непоодинокими є випадки по Черкаській області, коли земельні аукціони на оренду відбувалися без участі діючих секретарів. Дехто з фермерів отримував постфактум інформацію про те, що їхні земельні ділянки, які вони орендували, - уже передані іншим власникам. Усе це вказує на певну корупційну складову в діяльності Черкаського Держгеокадастру», - розповів учасник акції Євген Шаян.

Зазначається, що ще в березні депутати обласної ради колегіально прийняли рішення про звільнення керівництва місцевого Держгеокадастру і проведення комплексної перевірки. З цими проханнями вони звернулися до генерального прокурора, прем'єр-міністра і глави Держгеокадастру. Але до сьогоднішнього дня ніякої реакції не було.

Активісти запевняють, що наметове містечко буде до тих пір, поки чиновники не вирішать проблеми людей. Жити в наметах вони планують на Соборній площі до 27 червня, коли має відбутися сесія обласної ради.

ІА "Вголос": НОВИНИ