Про це інформує прес-служба ЛМР.

Так, Програма поселення дає можливість учасникам АТО, які приїхали до Львова для проходження медичного обстеження за скеруванням медичного закладу, для відвідування могил побратимів, для участі в урочистостях або для одноденного гостьового візиту, поселитись у хостелі безкоштовно. Також цією послугою можуть скористатись члени сімей загиблого, члени родини постраждалого учасника АТО, які приїхали до Львова, щоб доглядати свого чоловіка, сина чи брата під час лікування чи реабілітації. Витрати, пов’язані з оплатою проживання, оплачує міський бюджет. Безоплатним проживанням можуть скористатися і  діти учасників бойових дій, які приїхали до Львова організованою групою для гостьового візиту.

«Програма безкоштовного поселення у нас діє з грудня минулого року, і нею вже скористалися більш ніж 100 людей. Найпоширеніші випадки – коли члени сім’ї приїжджають доглядати за пораненими бійцями, які лежать у госпіталі, тому в цьому випадку термін поселення є необмеженим», – зазначає помічник керівника Центру надання послуг учасникам бойових дій у Львові Юлія Гордійчук.

Щоб скористатися послугою поселення, необхідно попередньо звернутися  до Львівського центру надання послуг учасникам бойових дій особисто або телефоном.

Забезпечують тимчасовим безоплатним проживанням протягом такого часу:

- для медичного обстеження за направленням медичного закладу – до двох діб;

- за потреби тривалішого обстеження термін проживання може бути продовжено, якщо є направлення, що підтверджено призначеною датою обстеження;

- для забезпечення догляду за постраждалими під час лікування/реабілітації – не обмежений термін;

- для відвідання могили загиблого на Личаківському кладовищі – протягом однієї доби;

- для участі в урочистостях та інших заходах міста – протягом однієї доби;

- для одноденного гостьового візиту (постраждалим учасникам АТО та членам сімей загиблих) – протягом однієї доби.

Зазначимо, на обліку у Львові перебуває 4762 учасники АТО. З них демобілізованих – 2747, 149 – інваліди війни. Також є 152 (у т.ч. дітей) члени сімей загиблих бійців. Загиблих львів'ян є 54.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ