Про це повідомляє The Independent.

Актори дослідження зазначають, що помірне вживання алкоголю у невеликих кількостях може нашкодити людям, які працюють за постійним розкладом в офісі, тому що дія спиртного може погіршувати пам'ять і концентрацію.

А от щодо людей, які працюють за вільним графіком або ж прив’язані до творчої діяльності, то вживання невеликої дози алкоголю допомагає кращій роботі.

Для цього науковець Матіас Бенедек зібрав групу добровольців, які поділив на 2 частини. Усім учасникам роздали пиво, частині – безалкогольне, решті – відповідно, алкогольне. Далі вони отримали завдання асоціативно об'єднати слова, наприклад «швейцарський», «блакитний», «торт». Ті, хто випив алкогольне пиво, швидше здогадалися, що усі три слова вказували на ще одне – «сир». Саме воно і об'єднувало слова із завдання.

Вони ж швидше за споживачів безалкогольного пива здогадалися, що автомобільні шини можна використовувати як гойдалки.

«Є дві теорії, чому це спрацювало. Перша – коли людина постійно фокусується на вирішенні якогось завдання, її розум «застрягає» на якомусь одному рішенні і не виходить за його межі. Алкоголь дійсно впливає на концентрацію і заважає сфокусуватися на чомусь одному. Тоді ми починаємо шукати багатьох інших варіантів. Щодо другої теорії, то вона полягає у тому, що алкоголь, який відволікає від виконання основного завдання, дозволяє поринути у несвідоме та пошукати там альтерантивних способів», – розповів автор дослідження.

ІА "Вголос": НОВИНИ