По це повідомляє EurekAlert!.

Під час дослідження вчені проаналізували дані понад 30 тисяч осіб у віці 45 років і старших. У фінальну вибірку увійшли близько 18 тисяч осіб, оскільки дослідники залучили дані тих, хто страждав від цукрового діабету другого типу, інсульту і захворювань серця.

Учені спостерігали за добровольцями протягом шести років, протягом яких заповнювали опитувальники про вживання цукровмісних продуктів. У разі смерті добровольця з'ясовувалася можлива причина його загибелі, включаючи серцевий напад та інші порушення в діяльності серцево-судинної системи. Враховувалися інші можливі фактори, що впливають на смертність, наприклад, рівень доходів, паління та фізична активність.

Виявилося, що ті, хто випивав близько одного літра солодких напоїв на день, вмирали удвічі частіше від ішемічної хвороби серця в порівнянні з тими, хто вживав менше 30 мілілітрів на день. Інші цукровмісні продукти не збільшували ризик передчасної смерті.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ