Опитування 5900 респондентів, які взяли участь в дослідженні, показало, що більшість опитаних після «п'яної ночі» вважають за краще вживати не здорову їжу, а висококалорійні страви з ресторанів швидкого харчування, пише Independent.

Зокрема, дослідження встановило, що найчастіше в нічний час після вживання алкоголю респонденти відправляються в ресторани швидкого харчування, де можна насолодитися жирними і калорійними стравами.

Однією з причин вибору нездорової їжі є її доступність. Понад половина опитаних учасників дослідження зізналися, що вживали їжу з фаст-фуду виключно через те, що ресторан швидкого харчування працював цілодобово і розташовувався дорогою додому.

Крім того, дослідження показало, скільки калорій в середньому споживають чоловіки і жінки в нічний час або вранці після вживання алкоголю. Так, з'ясувалося, що в середньому жінки вживають близько 700 калорій, у той час як чоловіки – всього на 30 калорій більше. Зі свого боку, максимально за один прийом їжі жінки в стані алкогольного сп'яніння вживають близько 949 калорій, у той час як чоловіки – 1009 калорій.

Автори дослідження пояснюють потяг до фаст-фуду тим, що алкоголь викликає помилкове відчуття голоду.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ