Учені з університету Лома Лінда з'ясували, що продукти з високим вмістом насичених жирів знижують здатність організму боротися зі стресом.

Фахівці досліджували поведінку лабораторних щурів, які вживали продукти з високим вмістом насичених жирів, і дійшли до висновку, що вони частіше були схильні до стресу.

Крім того, вчені з'ясували, що чим частіше людина споживає продукти з високим вмістом насичених жирів у підлітковому віці, тим вищий ризик розвитку депресії і стресу в дорослому житті.

«Результати нашого дослідження підтверджують, що прийняті в підлітковому віці рішення, що стосуються способу життя, включаючи такі прості, як дієта і споживання різних груп продуктів, можуть істотно вплинути на нашу здатність долати щоденні проблеми», – зазначив автор дослідження Джонні Фігероа.

Іншими словами, зазначив він, чим більше фаст-фуду та смажених страв людина споживає в підлітковому віці, тим гірше вона справлятиметься зі стресовими ситуаціями, занепокоєнням і тривогою в дорослому житті.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ