Про це заявила Amnesty International, передає ТСН

Організація назвала вченого в'язнем совісті після «військового суду», де його засудили на 2 роки 8 місяців ув'язнення за сфабрикованим звинуваченням у зберіганні зброї.

«Якби ситуація не була настільки серйозною, можна було б назвати смішним той факт, що так звана сторона обвинувачення представила у суді дві металеві труби як «доказ» того, що Козловський зберігав зброю у своєму будинку. Обурливим є те, що відомий вчений проведе тривалий час за гратами як в'язень совісті», - зазначив заступник директора Amnesty International у Європі та Центральній Азії Денис Кривошеєв.

«Все у чому Ігор Козловський «винен», це в його опозиції до так званої «влади» в Донецьку. Це стало очевидним щойно «суддя» назвав його «особливо ненадійним громадянином» через деякі з його минулих контактів. Цей фіктивний судовий розгляд невизнаної «влади так званих ДНР» неможливо прийняти, і Ігор Козловський повинен бути звільнений негайно та беззастережно».

Разом з тим, Amnesty International закликає терористичну «владу» в Донецьку утриматися від практики незаконного затримання цивільних осіб на території, що перебуває під їхнім контролем. 

Як уже писав Вголос, «Військовий трибунал «ДНР» засудив незаконно утримуваного у СІЗО «республіки» українського вченого Ігоря Козловського до 2 років та 8 місяців позбавлення волі.

ІА "Вголос": НОВИНИ