Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

З цією метою у період з 2 по 20 березня на порталі  за вибір учителів змагатимуться близько 220 оригінал-макетів конкурсних підручників. Учителі можуть передивлятися та завантажувати скорочені варіанти оригінал-макетів підручників (60 сторінок і зміст) без будь-яких перешкод і реєстрації на порталі. Із 3 березня для зареєстрованих учителів наданий доступ до захищених повних версій підручників, згрупованих за номінаціями. Вони можуть бути встановлені на вчительських комп’ютерах, а також завантажені школою.

У Міністерстві освіти поінформували, що для використання сервісу вчителям необхідно відкрити депозитарій, перейти на сторінку «КОНКУРС ПІДРУЧНИКІВ» – тут знаходиться уся необхідна інформація, а також відео, що демонструє, як знайти і передивитися запропоновані для відбору підручники. «Просимо кожного учителя ретельно вивчити зміст кожного підручника з Вашого предмета та обрати один із них. Якщо у навчальному закладі кількість 4-х або 7-х класів більше одного, то вчителі кожного навчального предмета можуть за потреби обирати різні підручники для кожного класу. Результати відбору підручників учителями має подавати навчальний заклад у відповідності до Положення про конкурс», – йдеться в зверненні МОН до українських учителів.

«Переконані, що участь педагогів у відборі нових підручників є важливим кроком до підвищення якості української освіти та виховання конкурентоспроможної української молоді в європейському освітньому просторі», – зазначають у МОН.

 

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ