Щонайменше 8 зруйнованих літаків, 4 підірваних склади з боєприпасами - такі результати вибухів на ворожому військовому аеродромі "Саки" в окупованому Криму.

Про це військово-політичний оглядач групи «Інформаційний спротив» Олександр Коваленко розповів у інтерв'ю FreeДом.

"Це дійсно найбільша втрата  такої кількості винищувачів і фронтових бомбардувальників. Зазначу, що втрати вже позначаються на потенціалі російської авіації в регіоні. Оскільки ми бачимо, що значно зменшилася кількість бойових вильотів в Херсонську і Запорізьку області саме винищувачів таких як Су-30СМ , а також зменшилася і присутність розвідувальної авіації рф в повітряному просторі південного плацдарму", - зазначив військовий експерт.

Після удару по аеродрому, окупаційна влада одразу ж заявила, що серед людей, які перебували там, втрат немає.

Однак експерт зазначає, що серія вибухів, які сталися на аеродромі в «Саках»,  була настільки потужною за своїм потенціалом, що за 500 м автомобільна стоянка була знищена, коли людина опиняється в епіцентрі подібного роду вибухової хвилі,  чи отримує вона будь-які зовнішні пошкодження чи ні, але  отримає досить серйозні внутрішні пошкодження – розрив внутрішніх органів.

«По суті весь той персонал - пілоти і так далі, які перебували саме в епіцентрі цього вибуху, навіть якщо вони не стали жертвами цього вибуху від зовнішніх явних факторів, то вибухова хвиля мала дуже велике значення за кількістю »трьохсотих« і навіть »двохсотих", - говорить Коваленко.

За його словами, кількість постраждалих серед персоналу може перевищувати 100 осіб.

Як писав «Вголос», за дослідженнями СNN, втрати росіян внаслідок удару по аеродрому в Криму є нищівними. Це найбільші втрати в авіації ворога в порівнянні з усіма іншими з часів Другої світової війни.

Також ми повідомляли, що після вибухів у Криму призначено нового командувача Чорноморського флоту рф

ІА "Вголос": НОВИНИ