У пекарні в Лисичанську Луганської області, про обстріл якої заявили окупанти, пекли хліб для російської армії.

У Лисичанській міській адміністрації розповіли, що це приміщення вороги також використовували для нарад. Тому й серед загиблих є прізвища колаборантів.

Місцеві, які є переселенцями з Лисичанська розповіли журналістам, що за одним із відео від МНС Росії у телеграмі, вони впізнали ресторан під назвою Adriatic. Він розміщувався на околиці міста, що в бік Лисичанського нафтопереробного заводу.

Дійсно в тому приміщені була пекарня. Її обладнали для потреб фронту… Заклад, про який йде мова, окупанти використовували у своїх цілях. В ньому вони харчувались й проводили наради. Пекарня почала функціонувати вже після окупації міста. Її запустили, аби випікати хліб для фронту, – заявили в Лисичанській МВА.

Там також пояснили, ким є ті загиблі, списки яких з'явились в телеграм-каналах. Переселенці з Лисичанська заявили, що у списках є власник закладу – місцевий бізнесмен, який мав у Лисичанську також й магазини, а також чоловік, який працював у так званій «податковій», яку створили у місті окупанти.

Приліт був в той час, як окупанти зібрались там. Той список загиблих, що гуляє мережею, складають здебільшого колаборанти, як, наприклад, Фірсов, який в березні перейшов на сторону окупантів, – додали в Лисичанській ОВА.

ІА "Вголос": НОВИНИ