Як розповів архієпископ Львівський Ігор (Возьняк), кошти на спорудження пам’ятника збирає Церква, за облаштування території біля пам’ятника візьметься міська влада, а обласна рада взяла на себе зобов’язання провести всі необхідні конкурси та тендери.

«Є різні думки та неохоти з приводу будівництва цього пам’ятника. Спочатку був варіант продовжити вулицю, що йде знизу, з Листопадового Чину через корпуси Львівської політехніки. Але люди протестують, кажуть, що студентам це буде незручно. Є ще одна пропозиція: перерізати парк, що є на вул. Листопадового Чину, щоб одну його частину віддати для спорудження пам’ятника, облагородити її, а іншу – залишити, як скверик», - пояснив Владика Ігор Возьняк.

Він додав, що вважає обидва варіанти непоганими, адже якщо «все гарно спорудити та облагородити, то це було б для Львова дуже гарним місцем, де люди могли б відпочивати, сповнюватись якогось духа і  використовувати цю площу для різних зібрань, а також, разом із пам’ятником Шептицькому передати цю територію у спадок прийдешнім поколінням».

Відзначимо, що 2015 року Львівщина відзначатиме 150-річницю від дня народження Митрополита Андрея Шептицького.

ІА "Вголос": НОВИНИ