Про це повідомляє Радіо свобода

«Жодної угоди не було укладено щодо освітнього закону, Україна і надалі не виконує рекомендації Венеційської комісії», – заявив представник МЗС Угорщини Тамаш Менцер.

Менцер повторив точку зору свого уряду, яка полягає в тому, що Україна не може вводити в дію закон про освіту доти, доки не узгодить усі питання мовно-освітньої статті з нацменшинами, включно з угорською.

«Ми тішимося, що, за певними ознаками, ці консультації незабаром розпочнуться, – додав Менцер. – Угорці Закарпаття можуть розраховувати на повну підтримку уряду Угорщини».

Разом із тим він зазначив, що наразі рано говорити про зміну позиції офіційного Будапешта, згідно з якою, Угорщина блокуватиме міжнародні ініциативи Києва до того моменту, поки не буде досягнуто угоди з усіх питань освітнього закону між українською владою та угорцями Закарпаття. «Однак до цього поки ще далеко», – вважає урядовець.

У середу в Ужгороді заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар на зустрічі з угорським колегою підтвердив, що імплементація сьомої статті закону України «Про освіту» відбуватиметься шляхом прийняття закону про середню освіту з урахуванням рекомендації Венеційської комісії та на основі консультацій з усіма нацменшинами, включно з угорською громадою України.

ІА "Вголос": НОВИНИ