Цю інформацію, що надійшла з дипломатичних джерел, підтвердили в штаб-квартирі Альянсу, пише «Європейська правда».

Міністерське засідання КУНу мало відбутися 14 або 15 лютого під час зустрічі міністрів оборони всіх країн-членів Альянсу – це одна з небагатьох можливостей за рік, під час якої голова українського військового відомства має змогу представити свої думки міністрам усіх ключових країн-партнерів. Однак Угорщина застосувала право вето і заблокувала цю зустріч, що підтвердили кілька джерел.

«На цей момент в календарі немає призначених засідань комісії Україна-НАТО», – повідомили в Брюсселі у відповідь на запит «ЄП». Посадовець Альянсу натомість нагадав, що у грудні відбулося засідання КУН, де «обговорювали безпекову ситуацію в Україні та хід реформ». Цю зустріч Угорщина не блокувала –ймовірно, через низький рівень представництва. Країни-члени НАТО були присутні на ній на рівні послів.

Нагадаємо, голова МЗС Угорщини Петер Сійярто в січні публічно обіцяв, що блокуватиме міністерське засідання Комісії. Наразі залишається нез'ясованим, чи поїде Степан Полторак до Брюсселя попри скасування планів провести КУН.
 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ