Про це у коментарі «Вголосу» розповів дипломат, голова правління «Майдану закордонних справ» Богдан Яременко.

«Це нічим не вмотивована, спекулятивна, не аргументована позиція, з якою не погоджується ніхто у світі. Україна нічого не порушила, тут немає чого вигадувати, зазначив він. – В України достатньо передова політика у сфері етнічних взаємовідносин, забезпеченні прав національних меншин. І це думка Ради Європи. Угорщина, очевидно, шукає скандалу».

Також дипломат додав: «Для неї це вже політичне питання. Вона залишилася фактично на самоті. Жодна країна світу не підтримує позицію Угорщини, її висновки про те, що відбувається з правами нацменшин в Україні. Навіть ті, хто на початку висловлював занепокоєння положеннями про мову в Законі про освіту, змінили свою позицію. Це свідчення того, що в цьому випадку поведінка Угорщини є політично вмотивованою. Угорщина штучно роздмухує скандал там, де його немає».

За словами Богдана Яременка, Україні ж важливо проводити відповідно до принципів Ради Європи національну політику, а з Угорщиною треба «розбиратися» окремо, тому що це не просте питання. Адже справжні мотиви в Угорщини приховані.

Весь текст можна прочитати за посиланням: Як вгомонити Угорщину?

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ