Добряче розжирівши на розкраданні грошей «Нафтогазу», на незароблених преміях, зробивши публічну відрижку на країну, яку розікрав («Я надіслав гроші мамі в США. Гроші в країні не тримаю і не збираюся») ОЗУ «Коболєва-Вітренка» почало новий етап «дерибану». Добре, що є купка підгавкувачів на зарплаті у вигляді «експертів» (типу Фурси і «зальотного» Мілованова з американським паспортом) і натовп «корисних ідіотів» у вигляді «секти свідків генія Коболєва».

Тим часом:

  1. Кривий Ріг ледь не замерз. Добре, що поки не Алчевськом не закінчилося. Але, судячи з усього, нас ще все чекає попереду.
  2. Сміла, Шепетівка мерзнуть.
  3. Видобуток газу не росте. А навіть падає, незважаючи на надприбутки «Укргазвидобування» від напружених цін на газ.
  4. ОЗУ «Коболєва-Вітренка» вимагає від Кабміну ще 200 млрд. Бракує «реформаторської дегенерації» грошей на премії.
  5. Що робити з транзитом після 2019 року, неясно. А це — дві третини чистого прибутку.
  6. «Укргазвидобування», виявляється, також чогось не вистачає. Всього лише 2 млрд. доларів.
Цікаво, коли чинна влада зрозуміє, що без публічного саджання за ґрати всього правління "Нафтогазу" і Наглядової ради з мутними іноземцями на чолі, вибори можна програти. Зі свистом. Коли діти мерзнуть у райцентрах і містах, гуманітарні питання в голову якось не сильно лізуть. Я все до того, що вчасно не посадили Коболєва і не зупинили викачування з країни грошей тільки вже з допомогою західних спільників. Як це раніше робив "Газпром".

ІА "Вголос": НОВИНИ