Про це інформує видання ВВС.

«Загрозою номер один у регіоні залишається Північна Корея через її нерозумну, безвідповідальну ракетну програму, яка дестабілізує», - заявив прес-секретар командування Тихоокеанського флоту США Девід Бенхем.

Він назвав похід «Карла Вінсона» проявом завбачливості і постійної готовності.

Президент Дональд Трамп раніше заявив, що не дозволить Північній Кореї створювати ракети, які можуть досягнути території США. Він також сказав, що Вашингтон, за потреби, вирішить цю проблему самостійно.

До складу угруповання входять також крейсер і два есмінця, оснащені керованими ракетами.

Ескадра перебувала в районі Сінгапуру на шляху до Австралії, але отримала наказ змінити курс.

Авіаносці класу «Німіц», до яких належить «Карл Вінсон», довжиною майже 330 метрів і водотоннажністю 100 тисяч тонн, мають на борту в середньому по 80 бойових літаків. За ударною потужністю вони перевищують ВВС багатьох держав.

Північна Корея, усупереч рішенням ООН, продовжує ядерні випробування. Експерти прогнозують повторення цих дій, бо країна може планує розробити ядерну боєголовку із діапазоном, яка досягне території США.

У березні Північна Корея запустила у бік Японського моря чотири балістичні ракети. Ще один пуск пройшов 5 квітня, напередодні візиту до США китайського лідера Сі Цзіньпіна.

КНР - історичний союзник і головний економічний партнер Пхеньяна.

Повідомляється, що в Пекіні не задоволені надмірної войовничістю Кім Чен Ина, але падіння північнокорейського режиму не хочуть.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ