За його словами, Україна в цьому році бойкотуватиме усі змагання на території Росії. Про це Бринзак розповів російським ЗМІ.

Володимир Бринзак в кінці лютого заявив, що не бачить необхідності в бойкоті змагань в Росії, але після бесіди з міністром молоді та спорту України Ігорем Ждановим змінив свою думку. Україна офіційно оголосила, що завершить біатлонний сезон в Холменколлені і проігнорує етап в Тюмені.

«Ми зустрілися з міністром, обговорили все і прийняли таке спільне рішення. У підсумку ми знялися з етапу в Тюмені. Закінчимо сезон в Холменколлені.

Я особисто не радився зі спортсменами. Вони переїжджають з Контіолахті в Осло, я їх не чув і не бачив. Поки не було у нас контакту», - сказав Бринзак в інтерв'ю «Советскому спорту».

У залік Кубка націй піде тільки одна гонка етапу в Тюмені. Жіноча збірна впевнено йде на третій позиції, а для чоловічої команди пропуск заключного етапу в Росії може коштувати втрати місця в топ-10.

Про розширення бойкоту Бринзак повідомив в інтерв'ю російському виданню «Спорт-Експрес».

«Дійсно, збірна України не приїде на етап Кубка світу з біатлону в Тюмень. Я зустрічався сьогодні з політиками, ми довго спілкувалися. У підсумку вирішили тимчасово відмовитися від участі в турнірах, що проходять в Росії.

- Виходить, Україна не буде представлена ​​на всіх змаганнях, що проводяться на території РФ?

- Поки так. А далі подивимося.

- Що має статися, щоб ваш бойкот відмінили?

- Хочеться, щоб все змінилося. Щоб ми знову приїхали в Росію і в чесній боротьбі завойовували медалі. Потрібно, щоб загальна політична ситуація покращилася, атмосфера перестала загострюватися. Сподіваюся, все відновиться», - висловив свою думку Бринзак.

Нагадаємо, у 2018 році на території Росії пройдуть кілька міжнародних змагань: чемпіонат Європи з боротьби (30 квітня-6 травня), чемпіонат світу з хокею серед юніорів (19-29 квітня), чемпіонат світу з футболу (14 червня-15 липня), чемпіонат світу по боксу серед студентів (2-7 вересня), чемпіонат світу зі стрибків з трампліну (7-20 листопада), а також тенісні турніри під егідою WTA і ATP-турів.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ