Про це заявив  народний депутат України від ВО «Свобода», член парламентського Комітету з питань запобігання та протидії корупції Олег Осуховський у своєму виступі на засіданні Парламентської асамблеї України та Республіки Польщі, яке 12-13 червня 2018 року відбувається у Варшаві, передає прес-служба Всеукраїнського об'єднання «Свобода». 

«Україна перебуває в стані війни, в якій, зокрема, виконує свою історичну місію: бути щитом Европи. Наші воїни впродовж чотирьох років стримують агресію на Сході України. Свого часу ми підтримали евроінтеграцію. Парламент ухвалив 144 закони, як того вимагав ЕС, зокрема про створення НАБУ, Антикорупційної прокуратури, НАЗК. У результаті ми отримали безвізовий режим та угоду про асоціацію з Европейським Союзом, до яких так довго йшли», – зазначив Олег Осуховський.

Він наголосив, що Україна має значний досвід співпраці з Альянсом і високі шанси приєднатися до НАТО.

«Ми маємо досвід співпраці у військовій галузі, задекларували майбутній вступ до НАТО як стратегічний напрямок на законодавчому рівні. І зараз сподіваємося на підтримку нашого курсу партнерами, передусім Польщею», – наголосив Олег Осуховський.

Нагадаємо, що у Варшаві відбувається засідання Парламентської асамблеї України та Республіки Польщі. За підсумками засідання ухвалили заяву, в якій зокрема йдеться, що стратегічне партнерство України та Польщі є наріжним каменем безпеки в регіоні, закликали світове співтовариство посилити тиск на Росію, яка чинить агресію щодо України, та звернулися з вимогою звільнити українських політв'язнів Кремля. 

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ