Про це заявив Майкл Карпентер, колишній помічник заступника глави Пентагону з питань України та Євразії в адміністрації Барака Обами, пише Голос Америки.

Як відомо, в середу президент України доручив розслідувати можливість заволодіння Північною Кореєю українськими ракетними технологіями.

При цьому формулювання вжиті президентом викликали занепокоєння у західних експертів та журналістів, які побачили у мові Порошенка ознаки того, що він очікує від слідчих конкретного результату.

«Вони мають запросити американських експертів – як мінімум – щоб ті допомогли дослідити цю ситуацію в межах довшого додаткового розслідування», – відзначив Майкл Карпентер у Twitter.

Карпентер є прихильником надання Україні оборонних озброєнь.

При цьому Карпентер заявив, що Україна намагається обілити свою репутацію після скандальної публікації напередодні візиту до Києва міністра оборони США Джима Маттіса.

«Не є простим збігом, що ця історія з'явилась у час, коли США розглядають можливість озброєння Україні. Маттіс прибуде туди наступного тижня, і Україна хоче позбутись цієї проблем», – також відзначив Карпентер.

Як уже писав «Вголос», раніше на сайті американської щоденної газети The New York Times була опублікована стаття із заголовком «Північнокорейський ракетний успіх пов'язаний з українським заводом, кажуть дослідники».

Пізніше секретар РНБО України Олександр Турчинов заявив, що Україна не постачала зброю та технології Північній Кореї. 

Окрім того, підприємство «Південмаш» також заперечило постачання ракетних двигунів КНДР. 

 Порошенко доручив знайти джерело «фейку» про постачання двигунів КНДР.

 «Вголос» 

ІА "Вголос": НОВИНИ