Україна не отримає всі транші Міжнародного валютного фонду (МВФ), які планувалися в рамках програми розширеного фінансування (EFF) до 2019 року. Про це заявив голова стратегічної групи радників при прем'єр-міністрові Володимиру Гройсману, пише «Сегодня».

«Ми вже сьогодні знаємо, що Україна не отримає всі транші, які планувалися. У березні 2019 року програма закінчується. З огляду на великі платежі за зовнішнім боргом, ясно, що Україні буде необхідно продовжувати співпрацю. Це буде запорукою успішного продовження реформ і стабілізації», – сказав Міклош.

Він зазначив, що Україні в наступній програмі потрібно буде виконати ті умови, які країна не встигає виконати у нинішній.

«Деякі люди кажуть, мовляв, навіщо нам МВФ, вони нам шкодять і таке інше. Але я не бачу ніякої відмінності між інтересами Фонду та інтересами України. Чому Фонд висуває ті чи інші умови? Він хоче, щоб йому повернулися гроші. Коли гроші повернуть? Коли Україна буде економічно успішною країною», – зазначив Міклош.

Як відомо, до України прибула технічна місія МВФ. Експерти перебуватимуть у Києві до 16 лютого. При цьому у Фонді підкреслювали, що виділення чергового траншу кредиту ця місія розглядати не буде.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ