Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе у своєму блозі на порталі delo.ua.

«У минулому рейтингу Doing Business за показником «Отримання дозволів на будівництво» Україні вдалося здійснити рекордний стрибок на 105 пунктів і піднятися на 35-те місце завдяки істотному спрощенню діяльності у будівельній галузі. Але все ж тоді в рейтингу були враховані не всі позитивні зміни, які були зроблені. Зараз вони вже реально працюють, тому ми сподіваємося, що в цьому році їх буде включено до рейтингу. Про це говорять і прогнозні підрахунки експертів, які завдяки минулорічним, а також новим змінам в регуляторній політиці будівельної галузі очікують підвищення позиції України в рейтингу за показником «Отримання дозволів на будівництво» до ТОП-10», – написав Парцхаладзе.

Він додав, що 25 квітня цього року Кабінет Міністрів України прийняв важливу для дерегуляції галузі постанову №327, яка зменшує бюрократичні процедури та суттєво спрощує ведення бізнесу, зокрема, і в будівництві. 

«Полегшується здійснення технагляду простих об'єктів будівництва із незначним класом наслідків СС1, що складає більше половини з усіх об'єктів будівництва. Крім того, скасовується необхідність обов'язкового отримання будівельної адреси та повторного отримання вихідних даних від ДСНС під час проектування», – зазначив урядовець.

Лев Парцхаладзе підкреслив важливість підвищення позицій у Doing Business.

«Ці практичні зміни, в першу чергу, важливі для будівельної галузі - бізнесу, який працює в цій сфері. Рейтинг не є самоціллю. Але ми дуже сподіваємося, що вони все ж будуть враховані в ньому з однієї простої причини – Doing Business є головним індикатором для інвесторів в ухваленні рішення про вкладення коштів у країну. Висока позиція країни в рейтингу означає, що в неї можна інвестувати. За підрахунками експертів Світового банку, один пункт в загальному рейтингу Doing Вusiness дає можливість країні залучити до $ 600 млн інвестицій», – написав він. 

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ