Про це повідомляє прес-служба МЗС України.

«МЗС України висловлює протест у зв’язку із неузгодженим з українською стороною перебуванням 25 липня на території України голови уряду Російської Федерації Д. Медведєва. Чергове відвідання посадовою особою Російської Федерації Автономної Республіки Крим, яка є невід’ємною частиною України, свідчить про триваюче нехтування російською стороною Статутом ООН, Резолюцією ГА ООН «Територіальна цілісність України», Бакинською Декларацією та Резолюціями Парламентської Асамблеї ОБСЄ, іншими принципами та нормами міжнародного права», – йдеться у коментарі прес-служби відомства.

Так, як наголосили в МЗС, Крим та місто Севастополь були, є і залишатимуться територією України в її міжнародно-визнаних кордонах. Це визнається всім цивілізованим світом, який надав належну оцінку діям російської сторони і продовжує застосовувати відповідні обмежувальні заходи.

«Відтак спроби посадовців Росії інтерпретувати подібні «візити» в Україну як внутрішньодержавні поїздки є нікчемними. Російському зовнішньополітичному відомству надіслано відповідну ноту протесту», – наголосили в МЗС.

ІА "Вголос": НОВИНИ