Про це 5 жовтня 2017 року з трибуни парламенту заявив народний депутат України, заступник Голови ВО «Свобода» Андрій Іллєнко під час розгляду президентського проекту закону №7163 щодо окупованих територій Донбасу.

Націоналіст наголосив на неприпустимості ухвалення законів, які запропонував Верховній Раді Петро Порошенко. За словами свободівця, документи пропонують закріпити в українському законодавстві написані під диктовку Кремля «Мінські угоди», які передбачають амністію терористам, особливий статус Донецька й Луганська, фінансування їх із Державного бюджету України.

Водночас Андрій Іллєнко зазначив, що свободівці спільно з колегами з «Національного корпусу» запропонували на розгляд Верховної Ради альтернативні президентським законопроекти, які виключають згадки про «Мінські угоди», визначають РФ агресором, а регіони Криму, Донецької та Луганської областей – окупованими РФ територіями.

Нагадаємо, сьогодні у Раді обговорюють законопроект №7163 «Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях».

Від самого ранку біля Верховної Ради відбувається великий пікет активістів ВО «Свобода», «Правого сектора» та «Національного корпусу» проти гібридного узаконення «Мінських угод». Сьогодні народні депутати-свободівці терміново внесли альтернативні до президентських законопроекти 7163-2 та 7164-1.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ