Про це заявив секретар РНБО України Олександр Турчинов, коментуючи інформацію, нещодавно опубліковану у виданні The New York Times.

За словами секретаря РНБО, інформація у статті американського видання щодо начебто «передачі» заводом «Південмаш» ракетних технологій Північній Кореї є неправдивою.

«Ця інформація не має під собою жодних підстав, є провокативною за змістом, та, скоріш за все, спровокована російськими спецслужбами для прикриття власних злочинів», – сказав Турчинов.

За його словами, Україна не порушує взятих на себе міжнародних зобов'язань та підтримує всі санкції проти Північної Кореї.

«Україна не постачала ракетні двигуни та будь-які ракетні технології до Північної Кореї. Вважаємо, що ця антиукраїнська кампанія спровокована російськими спецслужбами для прикриття своєї участі в північнокорейських ядерних та ракетних програмах», – резюмував Турчинов.

Як писав «Вголос», Північна Корея намагалася вкрасти ракетні дані українського комплексу «Південмаш». Окрім того, є також ймовірність того, що КНДР купила ракетні двигуни українського заводу на чорному ринку.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ