Про це він сказав на прес-конференції, передають «Українські Новини».

Спецпредставник зазначив, що згоду від України на допомогу у виведенні російських військ було отримано ще під час президентства Леоніда Кучми, і позиція залишається незмінною.

«Ми і сьогодні погоджуємося на використання нашої території, оскільки наша принципова позиція, що російські війська мали звідти (з Придністров'я) виведені і мали бути давно виведені. На сьогодні наша позиція незмінна», - заявив Крижанівський.

Водночас він зазначив, що Росія продовжує відмовлятися виводити війська з Придністров'я.

«У Росії немає готовності вивести свої війська, і вони чіплятимуться за будь-яку дрібницю», - сказав спецпредставник.

За його словами, Україна готова всіма способами сприяти виведенню російських військ.

«Сьогодні готується бачення молдавської сторони про статус придністровського регіону в рамках Республіки Молдова. Це ще не готовий документ для обговорення та підписання, це тільки початкові елементи. Я сподіваюся, що цю роботу, підготовку цього документа буде завершено цього року», - повідомив Крижанівський.

З його слів, придністровська сторона висловила готовність розглянути цей документ.

Крижанівський зазначив, що це значний прогрес, тому що раніше влада Придністров'я категорично відмовлялася навіть розглядати таке питання.

Таким чином, спецпредставник прогнозує прогрес у питанні придністровського врегулювання наприкінці поточного року.

Також Крижанівський зазначив, що спецпредставник Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) Франко Фраттіні має проросійські погляди на врегулювання придністровської проблеми.

ІА "Вголос": НОВИНИ