Україна буде передбачуваною в питаннях транзиту газу в країни Європи. Про це Голова Верховної Ради України Володимир Литвин заявив журналістам за підсумками зустрічі з головою Сабора Республіки Хорватії Володимиром Шексом, передає «ЛІГАБізнесІнформ».

В ході зустрічі Литвина і Шекса наголошувалося, що Європу цікавить безперебійний транзит газу через територію України. «Я запевнив, що з цього приводу не може бути жодних сумнівів, тривог і думок негативного характеру», - повідомив Литвин. За його словами, «Україна була, є і залишатиметься передбачуваним партнером».

Під час зустрічі з головою Сабора Республіки Хорватія були підбиті підсумки роботи парламентів двох країн з моменту останньої зустрічі спікерів. За словами Литвина, за цей період вдалося розв’язати низку проблем, зокрема питання спрощення візового режиму, проблему взаємного доступу на ринки. Також вдалося просунутися у розв’язанні господарських проблем, які виникали між суб’єктами двох країн. В ході зустрічі сторони констатували, що угода, раніше підписана між парламентами двох країн, почала реалізовуватися.

Також на зустрічі піднімалося питання про парламентські вибори в нашій країні, про те, як вони відіб’ються на співпраці між Україною і Хорватією і в цілому на європейському стратегічному курсі України.

Литвин домовився зі своїм хорватським колегою про активізацію міжпарламентських контактів на рівні групи дружби. У свою чергу, Шекс підкреслив, що Україна і Хорватія повинні посилити співпрацю через комітети парламенту і через групи дружби для реалізації всіх намірів як у політиці, так і в економіці. Він також підкреслив, що Хорватія зацікавлена в залученні українських туристів, у зв’язку з чим докладає максимум зусиль для спрощення візового режиму.

Крім того, спікер хорватського парламенту висловив надію, що газове питання в результаті вдасться розв’язати як на користь України, так і на користь країн Європи, зокрема Хорватії.

ProUa

ІА "Вголос": НОВИНИ