Про це повідомляє прес-служба МОЗ України.

Зазначається, що організація надала Україні в цілому 350 доз проти небезпечних хвороб, яких повинно вистачити на півроку.

«Україна отримала 150 доз протиботулінічного імуноглобуліну та 200 доз імуноглобуліну проти правця. Ліки європейського виробництва від небезпечних хвороб Міністерству охорони здоров'я передав Міжнародний Комітет Червоного Хреста в Україні», – йдеться в повідомленні.

Передані медикаменти будуть надаватися населенню в разі необхідності.

«Сироватки зберігаються на спеціалізованому складі ДП «Укрвакцина» Міністерства охорони здоров'я і будуть в найкоротші терміни надаватися в разі необхідності», – зазначають у повідомленні.

Нагадаємо, ботулізм – гостра токсикоінфекція, викликана паличкою Clostridium botulinum, що міститься в неправильно приготованих консервах.

Основний шлях передачі захворювання – харчовий, дуже часто це відбувається через вживання консервованих у домашніх умовах продуктів харчування. Найчастіше реєструються захворювання, пов'язані з вживанням грибів домашнього консервування, копченої або в'яленої риби, м'ясних і ковбасних виробів, бобових консервів. Ці продукти викликають групові, «сімейні» спалахи захворювань.

Правець – це гостре інфекційне захворювання, що вражає нервову систему і проявляється сильними судомами. Від важких форм захворювання смертність сягає більше 50%. Цього року в Україні зареєстрували 13 випадків правця.

«Тим часом МОЗ працює над тим, щоби включити закупівлю медикаментів для лікування хворих на небезпечні інфекційні захворювання, що супроводжуються високим рівнем смертності, такі як дифтерія, правець, сказ, ботулізм, малярія, в централізовані державні закупівлі вже цього року. Для цього ми підготували розрахунки до бюджетної програми закупівлі медикаментів для хворих на ці інфекційні захворювання. Централізована закупівля таких ліків стане можливою після внесення змін до Закону України «Про державний бюджет України на 2017 рік», – повідомляють у МОЗ.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ