Про це повідомляє прес-служба МЗС. 

«Країни, що проводять розслідування, ухвалили рішення здійснювати кримінальне провадження у справі збиття літака рейсу МН-17 в межах правової системи Нідерландів. Правовою підставою реалізації цього рішення стане угода між Україною та Королівством Нідерландів про міжнародно-правове співробітництво щодо злочинів, пов'язаних зі збиттям літака рейсу МН17, яку планується підписати 7 липня», - йдеться у повідомленні.  

Як уточнили у зовнішньополітичному відомстві, угода передбачає практичні аспекти передачі юрисдикції від України до Нідерландів, уможливлює участь усіх підозрюваних у злочині у голландському судовому процесі.

У МЗС зазначили, що країни-учасниці Спільної групи з розслідування збиття літака рейсу МН-17 поділяють думку, що кримінальне провадження в Нідерландах буде проведене на високому професійному рівні, об'єктивним та неупередженим.

У зовнішньополітичному відомстві поінформували, що судовий процес будуватиметься на наявних результатах розслідування Спільної групи, але це не означатиме припинення слідчих дій. Країни-учасниці Спільної групи продовжуватимуть щільну співпрацю у притягненні злочинців до кримінальної відповідальності, а також докладатимуть зусиль до залучення найширшої міжнародної підтримки, у тому числі через основні органи Організації Об'єднаних Націй. 

«Передача кримінального провадження до Нідерландів є важливим кроком на шляху до утвердження справедливості», - резюмували у МЗС.

Як відомо, Російська Федерація у 2015 році заблокувала резолюцію Ради безпеки ООН про створення міжнародного трибуналу для притягнення до відповідальності винних у збитті літака.

Передача кримінального провадження до Нідерландів є важливим кроком на шляху до утвердження справедливості.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ