Відповідний ветеринарний сертифікат погодили Державна служба з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів та компетентний орган Республіки Туреччина.

Про це повідомляє Delo.ua.

До цього в Україні працювала технічна місія з Туреччини. Експерти оцінювали систему держконтролю за виробництвом яловичини. Зокрема, турецькі інспектори перевірили низку господарств і забійних підприємств, які зацікавлені в експорті своєї продукції.

Нагадаємо, Україна за підсумками 2017 року експортувала 41,87 тис. тонн свіжого та замороженого м'яса ВРХ, що на 19,38% більше показника 2016 року (35,09 тис. тонн).

Основним покупцем свіжої та охолодженої яловичини в 2017 році була Білорусь (на 31,94 млн доларів), якій поставили 12,21 тис. тонн продукції.

Заморожену яловичину експортували в Азербайджан (на 20,12 млн доларів), Казахстан (на 18,61 млн доларів) і Білорусь (на 17,59 млн доларів). Експорт в ці країни становив 18,32 тис тонн, 6,43 тис. тонн і 6,08 тис. тонн замороженої яловичини відповідно.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ