Про це повідомляє прес-служба Державної міграційної служби.

«24 квітня цього року під час офіційного візиту делегації ДМС на чолі з головою ДМС М. Ю. Соколюком до міста Варшави для ознайомлення з роботою державних органів Республіки Польща в міграційній сфері було підписано українсько-польський Імплементаційний протокол до Угоди між Україною та ЄС про реадмісію осіб», – йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що реалізація цього міжнародного договору позитивно вплине на розвиток добросусідських стосунків між Україною та Республікою Польща, визначить на основі взаємності швидкі й ефективні процедури ідентифікації і безпечного та організованого повернення осіб, які не виконують правила в'їзду, виїзду та перебування на територіях України та Республіки Польща, забезпечить дотримання Україною своїх обов'язків перед Європейським Співтовариством та світовою спільнотою щодо запровадження ефективних важелів здійснення державної політики в сфері реадмісії осіб.

Підписанням цього двостороннього документу ДМС як центральний компетентний орган України в сфері міграції успішно завершила переговорний процес із польською стороною та надалі продовжуватиме налагодження ефективного міжнародного співробітництва з країнами ЄС у сфері реадмісії осіб.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ