Про це пише нідерландське видання RTL Nieuws з посиланням на власні джерела, передає ТСН.

Зазначається, що перед поїздкою до України слідчих попереджали про можливість стеження шляхом встановлення шкідливого програмного забезпечення та прослуховування готельних номерів. Так і сталося, їхні пристрої самостійно підключались до інтернету, а після повернення на них було виявлено шкідливе програмне забезпечення.

Усі конфіденційні розмови нідерландські слідчі проводили виключно в спеціальній кімнаті в посольстві Нідерландів, тому наразі невідомо, чи вдалося розвідкам обох країн зібрати важливу інформацію.

Видання звернулось до влади та правоохоронних органів країни для отримання роз’яснень щодо цієї ситуації. У спільній відповіді прокуратури, поліції, Міністерства юстиції та безпеки, МВС, МЗС та  Міноборони Нідерландів вказується, що «сторони хотіли зібрати розвіддані через те, що місце падіння літака було в зоні, де відіграють роль великі геополітичні інтереси». Однак нідерландська опозиція вимагає пояснень, насамперед, від України, оскільки обидві країни є союзниками у цій справі.

Нагадаємо, 17 липня 2014 року літак Boeing 777 компанії Malaysia Airlines, який летів з Амстердама до Куала-Лумпура, за даними слідства, збили над контрольованим сепаратистами районом Донецької області. Всі 298 людей, які перебували на борту літака, загинули.

ІА "Вголос": НОВИНИ