Про це повідомляє UA.Перший.

«Участь у міжнародному конкурсі передбачає значні витрати телерадіокомпанії на проведення відбіркового етапу, а також обов’язковий внесок до Європейської мовної спілки – організатора конкурсу – за участь у змаганні. В умовах недофінансування компанії, НСТУ не має фінансової змоги здійснити всі необхідні витрати», - йдеться у повідомленні.

Саме тому Суспільне вперше відмовляється від телевізійної версії національного відбору та проведе відбірковий етап лише онлайн, адже це дозволить мінімізувати витрати на виробництво.

«Водночас, проблема сплати річних членських внесків до ЄМС та обов’язкового внеску за участь у Дитячому пісенному конкурсі Євробачення-2018 залишається відкритою. Так само поки немає коштів для забезпечення участі української делегації на міжнародному етапі конкурсу. Національна суспільна телерадіокомпанія України сподівається, що уряд виконає свої зобов’язання та дофінансує НСТУ згідно із законом «Про суспільне телебачення та радіомовлення України», - додали у телерадіокомпанії.

До слова, Україна стала двадцятою країною, що братиме участь у міжнародному пісенному конкурсі.

Раніше повідомлялося, що Україна вперше не поїде на дитяче Євробачення через брак грошей.

ІА "Вголос": НОВИНИ