Про це заявив президент Всеукраїнської федерації керлінгу Олексій Перевезенцев, інформує xsport.ua.

«У нас нещодавно з'явилася змішана команда. У США живе український гравець Євген Стадник. Він займається вже два роки та працює з тренером Діном Ротом. У цьому році ще одна українка – Олена Паздерська – приєдналася до команди», – сказав він.

«Вони готуються за програмою High Performance Program якраз до чемпіонату світу-2019 серед змішаних пар. Так що у квітні Україна буде вперше представлена на міжнародних змаганнях, ще й вищого рівня», – додав Перевезенцев.

За його словами, чемпіонат буде проходити у норвезькому місті Ставангер.

«Раніше ми ніколи не брали участь навіть у лізі C чемпіонатів Європи», – зауважив він.

«Змагання змішаних пар – досить молода дисципліна, хоча вона вже дебютувала на Олімпійських іграх. Але все ж для її популяризації було прийнято рішення зробити чемпіонат світу з відкритою реєстрацією», – продовжив Перевезенцев.

«Так що Євген та Олена будуть нашими дебютантами. Плюс з ними працюють досвідчені тренери, у нас таких поки немає. А вони із задоволенням допомагають, оскільки для них підготувати команду на чемпіонат світу це престижно, це їхня репутація і плюс у резюме», – підсумував президент Всеукраїнської федерації керлінгу.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ